Atletiekpiste Brugge geopend

29.08.2024 - Deze week was hij klaar... de prachtige blauwe atletiekpiste in Brugge. Tijd om de Olympische successen van deze zomer te continueren op deze piste van wereldklasse!

Voor ons is 2024 is hét jaar geworden van de nieuwe atletiekpistes. Via Sport Vlaanderen is vorig jaar een omvangrijk project opgestart om te investeren in de Vlaamse looppistes. Deze pistes worden veelvuldig gebruikt, zowel voor recreatief gebruik als voor topsport, en via een groepsaankoop konden maar liefst 18 atletiekpistes grondig gerenoveerd worden.

Onder meer door dit initiatief realiseert Sportinfrabouw dit jaar een recordaantal van 11 atletiekpistes! In dit artikel willen we er eentje in de spotlight zetten.

In Brugge hebben we iets bijzonders gemaakt... een fantastische blauwe atletiekpiste! In opdracht van Stad Brugge heeft deze nieuwe atletiekpiste niet alleen een bijzondere kleur maar ook een speciale toplaag. Deze zeer hoogwaardige kunststof Mondo-sportvloer wordt onder andere bij de Olympische Spelen gebruikt en zorgt ook in Brugge voor een atletiekpiste van wereldklasse. De piste heeft 8 rondbanen en ook de andere atletiekdisciplines hebben een vernieuwde infrastructuur gekregen. Polsstokspringen, hink-stap-springen, kogelstoten, discuswerpen, verspringen, speerwerpen, alles kreeg een upgrade. Met trots konden we deze gloednieuwe piste eind augustus overdragen aan Sportdienst Brugge, de Brugse atletiekverenigingen en alle andere sporters die gebruik gaan maken van dit pareltje, wellicht geïnspireerd door de mooie resultaten van onze Olympische atleten deze zomer in Parijs. Het eindresultaat is een waardevolle investering in de sport voor Brugge en een prachtig plaatje…



Atletiekpiste Brugge geopend

archief : 2024   2023   2022   2021   2020   2019