Voordelen

 

Meer speelplezier dankzij kunstgras
 
Kunstgras sportvelden zijn in principe vrijwel altijd bespeelbaar, en dit in altijd dezelfde omstandigheden, geen afgelastingen wegens onbespeelbaarheid, geen dorre vlekken in het speelveld, geen valse botsen, etc...
 
Kunstgras heeft een praktische bespeelbaarheid van ongeveer 1.500 uren per seizoen, natuurgras echter heeft er maar een 300tal. Het dagdagelijks onderhoud en het jaarlijks specialistisch onderhoud zijn hier wel van groot belang om dit maximale speelplezier te garanderen.
 
Onderhoudsvriendelijk
 
Kunstgras is niet onderhoudsvrij maar wel zeer onderhoudsvriendelijk.
 
Het reguliere of dagelijks onderhoud zoals het borstelen van het veld en alle andere handelingen vraagt maximaal 1 à 2 uurtjes per week.
Dit gebeurt meestal door de terreinverantwoordelijke zelf, graag staan wij ter uwe beschikking voor een volledige uiteenzetting van deze.
 
 
In tegenstelling tot voetbal is het gebruik van kunstgras voor hockey volledig aanvaard voor zowel trainingen als voor competitiewedstrijden.  In de jaren '70 deed kunstgras zijn intrede in de hockeysport.
 
Het spel werd hierdoor sneller en populairder.  Dit evolueerde zodanig positief dat het spelen op kunstgras de norm bij uitstek werd.
 
Weersongevoelig
 
Zelfs na een hevige regenbui, een zeer lange warme zomer, hevige sneeuwval of barre winterse koude tot -10° C, niets staat de spelers in de weg om het kunstgrasveld te bespelen. Integendeel. Kunstgrasvelden kunnen vrijwel te allen tijden bespeeld worden, zodat alle wedstrijden en trainingen kunnen doorgaan.  Afgelasten van wedstrijden en trainingen zal enkel bij hoge uitzondering voorkomen.
 
 
Ruimtebesparend
 
Dankzij de hoge bespeelbaarheid en speelzekerheid biedt een kunstgras speelveld u een bijkomend voordeel, namelijk dat 1 kunstgrasveld 3 natuurgrasvelden vervangt.
 
In grote steden waar plaatsgebrek troef is, is een kunstgras speelveld zeker aan de orde.
 
Meerdere sporten
 
De hoge bespelinggraad en de constante ideale speleigenschappen zorgen ervoor dat ook andere balsporten zoals korfbal of voetbal op één kunstgrasveld gespeeld kunnen worden.